Agressie wordt herkend in gezichtsbouw

Na een experiment van Canadese wetenschappers werd aangetoond dat agressieve mensen vaak aan een relatief breed gezicht te herkennen zijn.

De Canadese onderzoekers van Brock University gebruikten een methode door hun proefpersonen verschillende foto’s van mannengezichten in een fractie van een seconde voorbij te laten komen. Vervolgens moesten de deelnemers aangeven hoe agressief de persoon op hen overkwam. Hieruit kon worden opgemaakt dat over het algemeen mannen met een breder gezicht als meest opvliegend werden ingeschat.

De breedte van het gezicht word ingeschat door de verhoudingen tussen de afstand tussen de rechter en linkerwang en de afstand tussen wenkbrauwen en bovenlip.

Eerdere onderzoeken toonden aan dat mannen met een breed gezicht zich daadwerkelijk agressiever gedragen. Zo werden ijshockeyers met een breed gelaat gemiddeld meer voor overtredingen bestraft.

Men vermoedt dat de breedte van het gezicht door het mannelijk hormoon testosteron bepaald wordt. Dat volgens de Canadese onderzoekers ook verklaart waarom mensen met een breder gezicht zich vaak agressiever gedragen.

Posts created 21

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven