Agressie workshops massaal bezocht door verzorgenden

Tijdens de agressie workshops op de landelijke Ergocoachdagen in Nieuwegein werd massaal geparticipeerd door mensen uit de zorg. Volgens de organisatie was er twee keer zoveel vraag naar de workshops als voorheen. Afgelopen maandag en dinsdag konden mensen uit de zorg deelnemen aan diverse workshops ter preventie van agressie in verzorgingshuizen en verpleeghuizen en de fysieke belasting van de verzorgende. Er is een duidelijke behoefte aan deze veiligheids- en ergocoaches, vooral agressie bleek erg in de belangstelling te staan.

De aanvragen voor de trainingen betreffende veiligheid en agressie zijn volgens de organisatie verdubbeld ten opzichte van 2008. Er wordt duidelijk gebruik gemaakt van de mogelijkheden die Gezond & Zeker, het voormalige Ergocoaches aanbiedt aan verpleeghuizen en verzorgingshuizen.

Agressie_in_de_zorgDit jaar werden de landelijke Ergocoachdagen door meer dan 1800 deelnemers over 2 dagen bezocht (2 en 3 november 2009). Ten opzichte van vorig jaar is dat een stijging van 40 procent. Deze grote toename wordt mede veroorzaakt door mensen werkende in de zorg die zich willen bekwamen op het gebied van preventie van agressie op de werkvloer.

Het Project Ergocoaches wordt door het ministerie van VWS, project Gezond & Zeker gefinancierd. De naam Gezond & Zeker staat voor de ergocoach die er aan meedraagt dat medewerkers GEZOND werken door fysieke belasting te beperken en de veiligheidscoach zorgt ervoor dat zorgpersoneel zich tijdens het werk ZEKER kunnen voelen. Er zijn al meer dan 10.000 medewerkers in de zorg die zich bij dit project hebben aangesloten.

Posts created 21

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven