Agressiviteit en assertiviteit

Het woord agressiviteit wordt vaak verward met assertiviteit. Assertiviteit wordt over het algemeen vaak gezien als een positieve eigenschap, waarbij agressie normaal gesproken als negatief wordt gezien. Agressie en assertiviteit
Mensen die assertief zijn komen op voor zichzelf en hebben eigen waarden, maar kunnen hierbij een goede balans vinden waardoor ze anderen niet tot last zijn en dus geen agressie gebruiken.
Mensen die agressief zijn, zijn overheersend en dwingend en hebben vaak weinig respect voor de waarden van anderen.
Het assertief zijn is niet voor iedereen van nature weggelegd. Sommige mensen vinden het erg moeilijk om voor zichzelf op te komen in lastige situaties, en weerhouden zich ervan om het conflict aan te gaan. Deze mensen houden vaak hun mond of weten juist niet goed hoe ze moeten reageren waardoor ze wel eens agressief over kunnen komen.
Met een assertiviteitstraining kunnen mensen leren om te gaan met lastige situaties of juist hoe te reageren op bepaalde situaties van het dagelijks leven. Mensen leren hierbij om zichzelf niet te verschuilen maar om juist jezelf te uiten maar daarbij rekening houdend met de waardes van de gesprekspartner(s). Een assertiviteitstraining kan ervoor zorgen dat je leven een stuk minder stressvol is, met minder conflicten en daarmee een stuk lichter.

Posts created 21

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven