agressie door verloren WK-finale

Het verlies van het Nederlands elftal tijdens de WK-finale van afgelopen zondag veroorzaakte in de regio alkmaar enig geweld en agressie. Net voor middernacht werd er op het Waagplein in Alkmaar een 23 jarige Warmenhuizenaar aangehouden. De man had eerder met een groep vrienden ruzie gemaakt om de kleding van 2 andere mannen. Het ging hierbij niet om haute couture, maar 2 mannen die gekleed waren in een shirt van winnend WK finalist Spanje.
Ondanks dat de politie ertussen sprong was de man erg gehaaid om met de Spanje supporters op de vuist te gaan. Nadat de politie de man probeerde in te rekenen, begon hij vervolgens de politie te slaan. De man sloeg op de vlucht, en werd later met behulp van een politiehond ingerekend.
Later op de avond werd het erg onrustig op de Plattestenenbrug en op het Waagplein. De politie werd met glas bekogeld. De onrust kon met behulp van de ME weer tot bedaren komen. Voor het gooien met glas naar de politie, werd een 20 jarige Alkmaarder aangehouden .
Rond de klok van 2, kwam een 25-jarige man uit Schoorl met een bebloed gezicht zich bij de politie beklagen. De man was tijdens het fietsen vlakbij een café tegen zijn benen getrapt, toen hij hier vervolgens op reageerde kreeg hij een klap in zijn gezicht, waarmee hij waarschijnlijk een gebroken neus mee heeft opgelopen.  De verdachte werd later in een café aangehouden.

Posts created 21

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven